Теренът около блок „Янтра 1“ в квартал „Възраждане“ ще бъде благоустроен, като ще се оформят места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи и ще бъде направено ново озеленяване. Районът, който ще придобие нов облик, е заключеното пространство между улиците „Неофит Рилски“, „Митрополит Григорий“, „Марин Дринов“ и „Студентска“. Там паркоместата са  недостатъчно и живеещите в съседните блокове спират колите си върху трошенокаменна настилка. При оформянето на новите паркинги дърветата ще бъдат запазени. Това става ясно от обявената обществена поръчка за благоустрояването на района, за което са заделени близо 280 000 лева. 
В момента входът към обособения северно от бл. „Янтра 1“ паркинг е от ул. „Студентска“ непосредствено до кръстовището с „Марин Дринов“, като в близост миналата година е изградена детска площадка. Предвижда се затваряне на съществуващия вход-изход към паркинга откъм „Студентска“, тъй като е непосредствено преди кръстовището. Подходът към новия паркинг ще бъде от ул. „Марин Дринов“, която има връзка със „Студентска“ и „Неофит Рилски“, или от другите обслужващи улици. На тротоарите ще бъдат поставени нови плочки, помислено е и за озеленяването на квартала.
Срокът за изпъление на строителните дейности е 50 календарни дни. Фирмите, които искат да участват в обществената поръчка, могат да подават оферти до 18 ноември, а на 21 специална комисия ще ги отвори и разгледа.