Три камери за видеонаблюдение са станали жертва на среднощни крадци, които направили всичко възможно, за да се докопат до скъпата техника.
Посегателствата са извършени към 3 часа в нощта срещу петък в района на бл.“Левента“ на бул.“България“. Там бяха ремонтирани подлезите и монтирана охранителна система по мащабния общински транспортен проект.
Въоръжени с отвертки двама мъже - на 32 и 41 години, успели да разкачат две от камерите, а третата отмъкнали. По-късно тя е намерена в колата на единия апаш.
Цялата случка, включително как са се катерили по парапетите и са се мъчили да се докопат до техниката, е наблюдавана и записана от общинското охранително звено КООРС. За късмет наблизо е имало полицейски патрул, който след като научил за посегателството, веднага тръгнал да хване в крачка крадците. Така те били засечени на място, макар първоначално единият да отрекъл категорично, че има нещо общо.
Трудно се следят всичките 118 камери, монтирани в града, в реално време. Това не е първият опит да бъде открадната техника, но истината е, че досега крадците не са успявали, коментира за „Утро“ началникът на КООРС Светлозар Ненов.
Най-вероятно апашите са искали да заложат срещу някой лев отмъкнатото, докато средно една камера струва около 150 лева.