3140 лева е цената, която 69-годишна жена плати за заблудата, че ще помогне на полицията за залавяне на измамници, цялата акция ще бъде заснета от телевизията и тя ще има главна роля в репортажа.
Поредният фантасмагористичен, но очевидно действащ сценарий на телефонната мафия се разиграл в четвъртък около 15.10 часа. На домашния телефон на жертвата първо позвънил измисленият комисар Илиев от Криминална полиция, която я предупредил, че се провежда операция за задържане на телефонни измамници. Престъпниците знаели нейния телефон и вероятно щели да й се обадят и да й искат пари със заплахи.
Сценарият се разиграл с поразителна точност, но жената била напълно подготвена. Не съобразила само, че измисленият полицай всъщност е част от схемата.
Бандитите позвънили и заявили, че до дома й ще дойдат хора, на които трябва да предаде 39 000 лева, ако й е мил животът. Веднага след това се обадил „комисарят“, който я уверил, че злодеите щели да бъдат задържани, но полицията имала нужда от нейното сътрудничество. И по-конкретно - трябвало да предаде всичките си пари, които щели да й бъдат върнати след залавянето на мошениците. Така 69-годишната хвърлила плик с 3140 лева, увити в алуминиево фолио, но нито видяла телевизионни камери, които да снимат екшъна, нито пък чула повече гласа на уж загрижения и добронамерен комисар. И чак тогава се сетила да се обади в истинската полиция.