Пешеходка загина при опит да пресече натоварения булевард „България“ след прескачане на защитните мантинели. Около 12.45 часа жената била връхлетяна от „Фолксваген Голф“ и останала на място.
Ударът станал точно срещу бензиностанция „Лукойл“ в платното по посока София. 20-годишният шофьор на голфа не успял да реагира и блъснал неправилно пресичащата жена, чиято възраст и самоличност полицията изясняваше вчера следобед.
Според обясненията на младежа при трагедията на пътя е имало румънски автомобил, който го засякъл. Румънецът карал с висока скорост и заобиколил жената, той не е успял да я види и я блъснал.
Полицията обаче работи усилено и по друга версия. Според нея младото момче се е състезавало с друг автомобил и затова не успяло да реагира на изскочилата изневиделица жена.
Каква е истината тепърва ще се установява от експерти и криминалисти.
В същото време 88-годишна пешеходка била блъсната от кола беглец на ул.“Георги С.Раковски“. Жената сама потърсила помощ в Спешно приемно отделение на болницата, където се оплакала от травма в ръката. И този инцидент се изяснява.