Юношеският държавен шампион в бягането на 400 метра от АСК „Сливен“ Живко Стоянов ще премине в СКЛА „Дунав“. Стоянов ще продължи да се подготвя в Града на сините камъни под ръководството на личния си треньор Илия Данев, но ще смени клубната си принадлежност, тъй като президентът на СКЛА „Дунав“ Евгени Игнатов му предложил по-добри условия. 
Живко Стоянов спечели през тази година и две балкански титли на 400 метра и като участник в щафетата 4 по 100. Той приключи сезона на 400 метра с резултат от 48,09 секунди. 
В същото време стана ясно, че СКЛА „Дунав“ е на престижното четвърто място по спечелени медали от държавните първенства за различните възрастови групи през 2016 години. Отличията са 37. Първи с 46 са лекоатлетите на „Класа“ /София/. АСК „Сливен“ и „Тракия“ /Пловдив/ делят втора-трета позиция с по 42 медала. 
Ръководството на клуба подготвя документи по картотекиране на състезателите за следващия сезон.
„В никакъв случай няма да гоним бройка. Ще заложим само на лекоатлети, които имат реални шансове да се развиват и да се представят добре в държавните първенства. Разчетите дотук показват, че ще уредим правата на около 50 състезатели“, каза Евгени Игнатов пред „Утро“.