„Беше тъмно, лампата на светеше. В последния момент видях силует отдясно, човекът изскочи внезапно зад дървото и нямах време да реагирам“. Това разказа пред съда 19-годишният Еюб Мюмюн, който на 11 февруари миналата година в 20.20 часа блъсна фатално с аудито си 73-годишната Маргаритка Кирякова. Жената почина на място на ул.“Чипровци“ след тежка черепно-мозъчна травма, множество счупвания, разкъсвания и кръвонасядания.
Младият шофьор не се призна за виновен, като твърди, че не е нарушавал правилата за движение на пътя. Според прокуратурата Мюмюн не е намалил скоростта навреме, бил е непредпазлив и затова се е стигнало до фатален край за жената. Между защитата и обвинението се появи и разминаване, тъй като прокуратурата твърди, че възрастната пешеходка е пресичала улицата отляво надясно и момчето зад волана е можело да я види. Според шофьора и адвоката му обаче пешеходката, за която има данни, че е била клошарка, е била вдясно на тротоара до платното и е тръгнала да излиза на пътя, без да се огледа. Финалната дума има съдът, който трябваше да се произнесе с присъда вчера. Окръжните магистрати обаче възобновиха съдебното следствие с цел събиране на още доказателства около инцидента. Заради неясните обстоятелства в злощастната катастрофа ще бъдат разпитани трима полицаи, чиито показания могат да внесат повече конкретика.
В съдебната зала присъства единствената роднина на починалата жена - нейната племенница Савина Рангелова. Тя бе конституирана като частен обвинител, без да завежда граждански иск за обезщетение. Бяха изслушани и двама свидетели по делото, както и заключенията на вещите лица.