"Манчестър юнайтед" продължи с разочароващото си представяне през този сезон, след като записа поражение с 1:2 от "Фенербахче" в мач от груповата фаза на Лига Европа.

И двата гола на домакините бяха много красиви, а техни автори станаха Муса Соу и Джърмейн Ленс. "Червените дяволи" пък отново играха изключително безидейно и рядко успяваха да застрашат вратата на съперника си, а голът, който Уейн Рууни вкара бе прекалено късен, за да окаже влияние на крайния изход.

Жозе Моуриньо реши да заложи на англичанина и да остави Златан Ибрахимович на резервната скамейка. Лошите новини за английския клуб не се изчерпаха само със загубата, тъй като още в 30-ата минута Пол Погба напусна терена заради контузия.

Домакините откриха резултата още във втората минута със страхотен гол. След центриране в наказателното поле Муса Соу прати топката в мрежата със задна ножица от около 15 метра. Нападателят на "фенерите" отигра с първото си докосване и прехвърли Давид де Хеа.

"Червените дяволи" отговориха с няколко постепенни атаки, при които обаче не стигнаха до завършващ удар. В 29-ата минута Пол Погба напусна терена с контузи, а на негово място влезе Златан Ибрахимович. След смяната нападенията на гостите станаха по-остри и в 34-ата Рашфорд центрира в малкото наказателно поле, където обаче Волкан Демирел изпревари Ибрахимович.

В 38-ата шведският нападател и Симон Кяер се сдърпаха при спряна игра, но съдията не ми показа картони. В последната минута на първата част Соу получи хубава висока топка, но не я насочи по най-добрия начин и пропусна да удвои за своя тим.

През второто полувреме в игра за "Юнайтед" се появиха Хуан Мата и Хенрик Мхитаря, но и това не успя да промени особено играта на тима. В 59-ата минута "Фенербахче" нанесе втория си удар в двубоя, след като Джърмейн Ленс изпълни перфектно пряк свободен удар и остави Де Хеа безпомощен.

До края неубедителното представяне на гостите от Острова продължи и те не създадоха нищо интересно пред вратата на турците. Те пък от своя страна имаха няколко добри положения, но първо Емануел Еменике стреля от добра позиция право в ръцете на Де Хеа, а в 79-ата минута Ленс не успя да изведе свой съотборник след хубава атака.

Няколко минути преди последния съдийски сигнал Рууни вкара почетното попадение за своя тим със страхотен удар от дистанция, но това се оказа недостатъчно за "Юнайтед" да спечели нещо в мача.

В другия двубой от групата "Фейенорд" и "Зоря" завършиха 1:1, но въпреки това холандците оглавиха класирането със седем точки, колкото има и "Фенербахче", но с по-лоши показатели. "Манчестър юнайтед" е трети с шест точки, а "Зоря" има само две.