Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов даде четиридневна почивка на футболистите, които извоюваха много ценна победа с 2:0 като гости на „Славия“ в София. 
„Момчетата заслужиха тази почивка. Всички играха отдадено и със сърце. Отново показахме на невярващите, че имаме добър отбор. Преди мача бях убеден, че ако се придържаме към стила си на игра, няма да си тръгнем победени. Създадохме достатъчно положения за още голове. „Славия“ е тим с интересни футболисти, но не му позволихме да ни изненада с нещо“, заяви Великов за читателите на „Утро“.
Той отличи специално представянето на Бранимир Костадинов, който започна като титуляр за сметка на контузилия се нелепо Мирослав Будинов.
„Бранимир го замести по най-добрия начин. Вкара важен и хубав гол, после можеше да се разпише отново, а накрая участва с асистенция при второто попадение на Васко Шопов. Прави му голяма чест, че след мача посвети гола си на Миро Будинов. Той заслужава напълно подобен жест, защото освен добър футболист е и добър човек. Не мога да не бъда радостен, че имаме такъв колектив“, каза Великов.
Старши треньорът допълни, че умишлено предприел смяната на Петър Патев, за когото остана съмнение, че напуска терена заради получена травма.
„Той получи жълт картон много рано и трябваше да вземем мерки, за да го запазим. Пак ще повторя - доволен съм от абсолютно всички момчета“, каза наставникът.
Великов коментира накратко и темата с евентуалното привличане на футболисти през зимата.
„Набелязали сме двама души, но е твърде рано да се цитират каквито и да е било имена. Само мога да подскажа, че става въпрос за чужденци“, завърши старши треньорът.