Седем месеца строг затвор е присъдата, която 45-годишният Е.Г. се съгласи да изтърпи, след като бил хванат, че нарочно опитва да злепостави полицай.
Мъжът с няколко присъди за кражби бил посетен на 27 юли 2015 година в дома си в Кошарна от униформения. Причината - полицаят трябвало да му връчи наказателно постановление. Нарушителят обаче се ядосал и решил да си отмъсти на униформения. За целта пуснал жалба в Русенската районна прокуратура, че полицаят се е държал недопустимо и неоснователно грубо, като злоупотребил с дадената му власт - първо го блъскал, а после му извивал ръцете, за да му сложи белезници.
По време на проверката на сигнала обаче станало ясно, че той е абсолютно лъжлив, а в думите на сочения за нападнат няма капка истина. Като разбрал, че клеветата му е тотално издъхнала, 45-годишният мъж реши набързо да признае, че е искал да набеди полицая в престъпление. Така той се споразумя с прокуратурата да изтърпи 7 месеца в затвора, както и да бъде обществено порицан за постъпката си, а Районният съд окончателно одобри договорената присъда.