Достойна за подписа на най-големите майстори в бранша арт творба спечели първото място в тазгодишното издание на фотоконкурса „Запази духа на Русе“. Тя е озаглавена от автора си Светлозар Стоянов „На пазар“ и е поредната демонстрация, че и най-скучното място може да оживее по нов начин в изкуството. В случая нейн декор е пробивът „Кауфланд“. Попадението не е плод нито на късмет, нито на случайност - макар че работата му няма нищо общо със снимането, мениджърът по продажби в „Мосю Бриколаж“ Светлозар Стоянов е известен с пристрастията си към фотографията.
Второто място журито отреди на Красимир Киров, пак той стана носител на приза на публиката. Две трети награди бяха присъдени на Яна Момчилова и Ясен Партинов, момчето, което за съжаление не дочака този свой приз, след като не помогна и лечението на тежката му болест във Франция . 
Две награди бяха присъдени и от общинското звено „Туризъм“ - получиха ги Радина Русева и Мирела Партинова. Наградите на Дружеството на журналистите взеха Хачик Лебикян и Ивелин Митев. Връчена бе и награда на общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ - неин носител стана Ясен Партинов.
Неотложен ангажимент попречи на председателя на журито Симеон Лютаков да връчи отличията, както бе обявено предварително. Той бе заместен от зам.-кмета Димитър Наков. Конкурсът се провежда от общинското предприятие „Русе арт“ и Дружеството на журналистите.