Лудогорец може да загуби от Арсенал, но оглави статистическите класации в Шампионската лига. Разградчани не само заслужиха добри думи за представянето си срещу славния английски отбор, но се оказа, че са сред челниците по много от различните класации в статистиката.

Безспорният №1 до момента за Лудогорец в турнира е Джонатан Кафу, който вече има два гола за разградчани. Бразилският нападател се разписа срещу Базел и при втория двубой с Арсенал пак на "Васил Левски". Досега нито един футболист на Лудогорец не е вкарвал повече от един гол в груповата фаза.

Според статистическата агенция Opta, с която работят всички клубове от Висшата лига, Джонатан Кафу е №1 в Шампионската лига. Нито един друг футболист до момента няма толкова пробиви, колкото нападателят на Лудогорец. За 4 мача той е пробил 18 пъти в половината на противника, а 10 от тях са успешни (55%).

В същото време Кафу е и най-фаулираният футболист в Шампионската лига до момента. Срещу нападателя на Лудогорец са извършени 16 нарушения за 4 срещи, или точно по 4 на двубой. Сред челниците в тази класация е и друг играч на Лудогорец - Вандерсон. Крилото е бил ритан от футболистите на другия тим 11 пъти. Само в последния мач с Арсенал Вандерсон е бил фаулиран 4 пъти.