Какво става с ремонта на Градския стадион?
Този въпрос се задава все по-често от фенове и граждани, чиито преки впечатления са, че реконструкцията на съоръжението от фирма „Тарктур“ ЕООД по спечелената обществена поръчка с финансиране на държавата в рамките на 1 милион лева пъпли като охлюв.
Какво видя „Утро“ на 28 октомври в 11.35 часа? Два спрени до пистата багера и никаква жива душа наоколо. Запознати твърдят, че машините били притихнали още предния ден. Вторник и сряда също минали тихо с обяснението, че заради падналите дъждове нямало как да се копае в подгизналата почва. 
Така до вчера, когато „Утро“ отново бе на стадиона. Един багер пърпореше, част от събраната пръст беше извозена и ремонтът изглеждаше възобновен.
„Всъщност се работи от понеделник /31 октомври/. Общината няма пряко участие в ремонта, а оторизирината от държавата фирма. Ние помагаме с логистиката. Нашият, пък и общественият интерес е стадионът да бъде готов колкото се може по-бързо. Разговарях няколко пъти с представители на фирмата, които обясниха, че нямало от какво да се притесняваме. Дано да е така“, заяви пред „Утро“ шефът на общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов.   
Да припомним, че срокът за изграждане на новия терен и на електрическото осветление е 60 дни. Грубо пресметнато, от тях вече са минали две седмици. Изводът е, че с това темпо на работа стадионът май няма да светне според изискванията на БФС до края на годината. Ако реконструкцията бъде прехвърлена за напролет, пак ще трябва да се актуализира договорът между държавата и фирмата и отново се отива към доста неизвестни. 
Така че, кога „Дунав“ ще играе мачовете си най-сетне у дома, е настина сложен въпрос.