Подписка за удостояването на златния медалист от Параолимпийските игри в Рио Ружди Ружди със званието „Почетен гражданин на община Ветово“ стартира от вчера граждански комитет. Желаещите да подкрепят инициативата могат да се включат, като попълнят имената си в специални формуляри. Те са на разположение в общинската администрация и в училище „Васил Левски“ във Ветово, в кметството и училище „П.Р.Славейков“ в Смирненски, както и в кметствата на Сеново и Писанец. Очаквано от тях най-много има в обекти в Глоджево - кметството, училище „Христо Ботев“, детска градина „Здравец“, читалището, магазин „Сейдолски“ и фризьорски салон „М. Карахафуз“. 
В средата на октомври гражданският комитет проведе първото си заседание, в което участваха представители на различни институции и организации. Тогава бе сформиран инициативен комитет, а за негов председател единодушно бе избран зам.-кметът на Ветово Исмаил Селим. За да се даде по-широка гласност на инициативата, беше решено да се направи и подписка в подкрепа на предложението за обявяването на Ружди Ружди  за почетен гражданин на община Ветово, като организаторите на начинанието очакват широка обществена подкрепа. 
Ружди разнесе славата на България и на родния си край до най-отдалечените кътчета на света и именно затова е достоен да носи званието „Почетен гражданин“ на община Ветово, подчертават от инициативния комитет и канят всички граждани да подкрепят подписката.