Известен на Първо РПУ и на прокуратурата уличен търговец на контрабандни цигари отново е хванат в крачка. Този път униформените разпознали Фичери О. на централния пазар във вторник пообед и го спрели за проверка. При обиска под крачолите на 77-годишния ром са открити 16 кутии цигари, облепени по краката му с тиксо.
Фичери е задържан и отведен в къщата му на ул.“Видин“ за проверка. Там той предал на служителите на реда още 434 кутии „Родео“ и „Премиум“. По случая е образувано досъдебно производство.
Фичери нашумя с търговията на нелегални цигари през 2004 година, когато при акция митничари намериха в къщата му пет бака гръцки папироси, които му осигуриха една година в затвора. След излизането си ветеранът отново започна да продава цигари без бандерол на пазара и бе залавян няколко пъти от Първо РПУ, но винаги се отърваше с условни присъди. Междувременно синът му започна да се занимава с търговия на дрога и преди три години бе задържан в дома му на ул.“Видин“, докато продава хероин на мъж от Велико Търново. В момента младежът изтърпява присъдата си в затвора.  
Други три бака и половина цигари са задържани в специализирана акция на митницата при опит да бъдат изнесени нелегално през Дунав мост. В двама българи, турски и румънски шофьори на камиони са намерени общо 1726 недекларирани кутии цигари, като чуждестранните са без бандерол, а българските, които са в големи количества, били пренасяни без придружителен документ.
Първо на моста пристигнали за проверка двама българи, които пътували с коли за Западна Европа. В багажа на единия са открити 600 кутии български цигари, а в направен тайник на пода на ремаркето на другия шофьор са намерени 70 стека български папироси. Цигарите и ремаркето са задържани, а на двамата контрабандисти са съставени актове.
Малко по-късно на пункта пристигнали турски и румънски камиони. При щателната проверка в кухини в шофьорските кабини намерили 426 кутии „Пал Мал“ и „Карелия Оме“, закупени от безмитен магазин в Турция. Двамата тираджии са задържани за 72 часа.