Кулминацията на празненството по посрещането на новата 2016 година не завършило благополучно за младеж, който се оказал със счупен зъб. И макар че бил потърпевш, по-късно седна на подсъдимата скамейка заедно с дядо си.
Случката се разиграла в дома на негов познат в Бяла. В голямото помещение, което преди време било заведение, купонясвали доста хора, а покрай изпития алкохол обстановката се нагорещила. Заради напрежението домакинът обявил край на веселбата и подканил гостите да си тръгнат. В това време младежът се спуснал да разтърва свои познати, които се сбили, след което се прибрал в дома на дядо си. Възрастният човек обаче се притеснил, че внукът му има кръв по лицето, а коронката на единия му зъб е счупена. Младежът се ядосал и се върнал на мястото на купона да потърси сметка на домакина, който го бил докарал в този вид. 
Щом стигнал на място, видял, че ПВЦ вратата е със счупен стъклопакет. Намерил своя неприятел и му върнал няколко удара, а скоро пристигнал и дядо му. Инцидентът стигнал и до дежурните полицаи, които разпитали купонджиите. 
В крайна сметка домакинът заведе частно дело срещу своя гост и дядо му за счупената врата и за ударите по него. Съдът обаче прецени, че дядото не е участвал в мелето и с внука му не са отговорни за стъклопакета. Наказаха обаче младежа за ударите по домакина с 1000 лева глоба и го осъдиха на 300 лева обезщетение на жертвата си. Присъдата не е обжалвана и е влязла в сила.