Първите областни отличия „Будител“ бяха връчени вчера на извънредно тържествено заседание на областната секторна комисия по образование. Наградите се учредяват по съвместно решение на областната управа и на Регионалното управление на образованието /РУО/, радвам се, че успяхме за кратко време да обсъдим номинациите и да наградим, макар и скромно, нашите изявени учители, каза областният управител Стефко Бурджиев, който приветства всички с празника. Началникът на РУО Димитър Райнов представи статута и критериите за излъчване на призьорите, а след това бяха връчени и наградите - грамота и книга. На церемонията присъства и народният представител Искрен Веселинов. 
В категория „Новаторска дейност“ отличените са преподавателят по история в основно училище „Любен Каравелов“ Деян Стойков и преподавателката по български език и литература в Дойче шуле Марияна Георгиева. Приза на Георгиева връчи „новият“ областен управител - студентът Георги Георгиев, който е на стаж в администрацията. Представи го Бурджиев, като обясни, че вчерашният Ден на будителите в областна администрация е обявен за Ден на студентско самоуправление и стажантите сменят своите ментори. 
В категорията „Извънкласни дейности“ награди получиха преподавателката по музика в ОУ „Иван Вазов“ Ирена Георгиева, ръководителите на ученическия фанфарен оркестър във Ветово Елка и Любомир Антонови и учителките от СУ за европейски езици Илианка Димитрова и Агнес Генова.
В раздела „Успешно партньорство“ призовете бяха за групата на клавирните педагози в Националното училище по изкуствата. Наградите за млад учител получиха Таня Тодорова от ОУ „Никола Обретенов“, Ралица Мирчева от СУ „Панайот Волов“ в Бяла и Милена Чернева от Английската гимназия.