„Това е важен мач за нас. Ако победим ще се класираме за следващата фаза, но ако загубим, може да се окажем в трудна ситуация. Знаем значението на този мач и цената на трите точки.” Това заяви мениджърът на Арсенал Арсен Венгер на официалната пресконференция преди втория двубой с Лудогорец, предаде репортер на БГНЕС. Утре двата тима ще премерят сили на националния стадион „Васил Левски” в София в мач от група А на Шампионската лига.

В първия сблъсък родният шампион загуби с катастрофалното 0:6, но според Венгер предстоящият сблъсък няма да има нищо общо с този, игран в Лондон. „Разбира се утрешният двубой ще е различен в сравнение с първия. Никога не можеш да предвидиш какво ще се случи във футбола, затова и всички ние обичаме толкова много тази игра. Единственото сигурно е, че и двата тима ще опитат да спечелят срещата.”

„Разбира се, че искаме да завършим на първо място в групата. Това е и основната ни цел. Ще го направим стъпка по стъпка. Първо трябва да спечелим мача утре, а след това срещу Пари Сен Жермен. Разбира се, че първото място е важно, защото на осминафиналите ще играем реванша у дома. През годините платихме скъпа цена за това, че финиширахме на второ място в групата, като играхме с Барселона и Байерн Мюнхен“, каза още френският специалист.

Венгер разкри и на кои футболисти няма да може да разчита в двубоя на „Васил Левски”. Начо Монреал, Касорла, Белерин и Уолкът не пътуваха с отбора. Някои от тях бяха много близо до това да попаднат в групата, като Уолкът, но той претърпя лек инцидент по време на последната ни тренировка, така че и той не е сега с нас.”