Актьорът Майкъл Дъглас разкри в интервю, че колегата му Вал Килмър се бори с рака и че „нещата не изглеждат добре за него”. По думите на 72-годишния Дъглас, звездата от „Батман завинаги” пази в тайна страданието си от същото заболяване, с което и Майкъл беше диагностициран преди 6 години, съобщава „Сън”.Дъглас направи разкритието си по време на интервю в Лондон. Той си спомни за съвместната си работа с Килмър по време на снимките на филма „Призракът и мрака” през 1996 година.
 
„Нещата не се оказаха добре, както се надявах, но все пак си прекарахме чудесно. Вал е чудесен човек, който си има работа точно с това, с което и аз имах, и нещата не изглеждат много добре за него”, каза звездата от „Първичен инстинкт”.
 
„Молитвите ми са за него. Затова и не сте чували много за него напоследък”, добави той.
 
56-годишният Килмър беше приет миналата година в болница заради кървене в гърлото и тогава той категорично отрече да е болен от рак. Месеци по-късно той написа във Фейсбук: „Напълно добре съм, приятели. Благодаря ви за любовта и подкрепата. Прекарвам си чудесно времето. И да спомена, нямам рак или тумор”.
 
Четири месеца по-късно той отново отрече да има здравословни проблеми, въпреки че беше забелязано с трахеостомна тръба на гърлото.
 
Майкъл Дъглас обяви, че се бори с рак на гърлото през 2010 година. Той премина през химио- и луъчетерапия и на следващата година стана ясно, че напълно се е изчистил. През 2013 година той разкри, че всъщност има рак на езика, но е бил посъветван от лекари да не уточнява къде точно е бил проблемът.