Със солената санкция от 4000 лева се сдоби мобилен оператор, който за пореден път е наказан за това, че пуска и начислява на свой абонат интернет на телефона му, без клиентът да го е поискал.
До глобата се стигнало, след като в края на февруари 2015 година човекът преподписал договора си с „Мобилтел“ ЕАД, като преминал на нов тарифен план. С новите условия обаче той се сдобил и с нови услуги, които не бил пожелал, но за сметка на това пък трябвало съвестно да плаща. За пуснатия без негово искане мобилен интернет клиентът подал жалба в Комисията за защита на потребителите, която направила проверка и санкционирала оператора с 4000 лева. Солидната глоба била мотивирана с това, че телекомът вече бил наказван за същото нарушение и притискане на абонатите, което било окончателно потвърдено от съда.
От дружеството обаче побързаха отново да оспорят санкцията в съдебна зала, но Районният съд прецени, че тя е съвсем правилно наложена и я потвърди. Решението може да се обжалва пред още една инстанция.