Справедливо наказание и 2000 лева обезщетение поиска от Русенския районен съд жертва на нападение покрай роднински спорове за подялба на имоти.
Случаят е от вечерните часове на 9 декември 2015 година, когато жената отишла да пазарува в магазин в центъра на Мартен. По същото време в бакалията влязъл и нейния неприятел, който първо я напсувал, след това се наредил на опашката да си чака реда. Неприязънта си имала причини - мъжът подозирал, че жената ще го лиши от наследсвен дял за сметка на друг негов близък. След като си платила покупките, жената тръгнала към дома, като си тикала колелото. Малко по-късно живеещ на същата улица човек чул писъци за помощ и излязъл да види какво става. Пред очите му се открила грозна картина. Пазарувалата в магазина жена била паднала, а грубиянът от опашката набързо се качил в колата си. 
По-късно потърпевшата разказала на близките си как е била застигната от автомобила на нападателя, който й препречил пътя, излязъл от колата, съборил я и започнал да й бие шамари и да я рита където свари. Очевидци обаче нямало. 
За преживяното тя пуснала жалба до прокуратурата, но от там не видели данни за побой. Затова жената заведе частно дело за нанесената лека телесна повреда, а нападателят й бе осъден да плати 1500 лева глоба за поведението, както и още 1500 лева обезщетение на жертвата си. Присъдата може да се обжалва.