Психично болен мъж вдигна на крак жители на шестетажен блок, след като подпалил на всичките площадки в един от входовете с довлечени от него картони и хартии. За щастие няма пострадали хора. 
Инцидентът е станал в 7 часа във вх.3 в бл. „Пастрина“ на ул.“Петрохан“ 10. Живеещите във входа усетили дим да влиза в апартаментите им. Когато отворили входните врати, видели пламъци да се вият на площадките.  Огънят бил толкова силен, че стъклата на два прозореца на площадките на петия и шестия етаж се строшили от високата температура. Пироманът обаче бил избягал.
Сигнал за пожара е получен на тел.112 в 7.20 часа. Към блока се отправили два екипа на Втора противопожарна служба и линейка от Спешна помощ. Огнеборците загасили горящите картони и хартии, а медиците си тръгнали, тъй като нямало пострадали. Екип на Второ РПУ издирил болния от шизофрения русенец, който живеел в съседния вход и преди 10 дни бил изписан от Областния център за психично болни. Установено е, че той не пиел предписаните му хапчета и болестта го надвила. Вчера сутринта мъжът изпаднал в неадекватно състояние, видял, че вратата на входа не е заключена, влязъл вътре и започнал да мъкне хартии по етажите и да ги пали. Болният е откаран отново в лечебното заведение.