23-годишният Славомир Стоичков, който бе осъден на 12 години затвор за това, че е отвлякъл и опитал да убие любимата си Невена, предстои да чуе присъда и на втора инстанция. Не само соченият за брутален насилник младеж оспорва наказанието си пред Апелативния съд във Велико Търново, но и прокуратурата, която също е недоволна от присъдата.
Освен солидното време зад решетки, Славомир бе осъден да плати 20 000 лева на жертвата си, а шофьорската му книжка бе отнета за 8 години.
Екшънът с младежите започнал в Търговище, където те живеели, но приключил в къща за гости в Писанец. След бурна неколкомесечна връзка Славомир и Невена имали тежки конфликти. Има данни, че той редовно й посягал. Така станало и на 9 юни 2015 година, когато момичето отнесло няколко удара, впоследствие ги видяла тяхна обща приятелка и опитала да откъсне Невена от Славомир, но той откачил. Не само не я пуснал, но отмъкнал колата на тяхната позната Милица и отпрашил в неизвестна посока. Хвърлил си телефона, за да не го проследят, и се запътил към Писанския мост, откъдето имал намерение да се метне заедно с колата и Невена. За кураж купил и бутилка уиски. От дума на дума обаче момичето укротило освирепелия младеж и той решил да не прибягва до самоубийствения си план. В това време обаче отмъкнатото „Ауди А3“ се счупило и блокирало на място.
Така двамата се озовали в къща за гости в Писанец, но на следващия ден по информацията за изчезналите младежи вече работела полицията и униформените стигнали до хотелчето. Тогава Славомир откачил за пореден път, взел нож с 16.5-сантиметрово острие и намушкал любимата си. Последвали няколко серии наръгвания, на които момичето успяло да се противопостави, а пробожданията поели ръцете й. И тъй като отново предчувствала фаталния край, решила да скочи през прозореца, макар че височината била близо 3.5 метра. След това Славомир започнал да си реже вените, като си направил над 60 одрасквания по китките, но не след дълго бил задържан. Неговата теза е, че никога не е искал да наранява Невена и е абсолютно невинен.