Николина Игнатова е работила като лаборант - химик. Професията и няма нищо общо с това, с което е известна, но ето, според нея, Бог я е избрал. Нещо повече - години наред тя се е подготвяла за голямото събитие.

Звучи като чудо, но в Асеновград, Меката на християните у нас, където има около 100 църкви и параклиси, чудесата са някак си в реда на нещата. Днес на площад "Зелено дърво" в малкия град бе открита най-новата и най-голяма църква в града - " Св. Архангел Михаил". Поводът тя да бъде построена и то изцяло от дарения на миряните и точно на това място идва от един сън, който Николина Игнатова е сънувала преди много години. Днес тя разказва за това пред БГНЕС: "Историята е много дълга, часове няма да стигнат да бъде разказана. В съня си аз видях друга църква – по-ниска и по-просторна. В нея имаше един беловлас старец, който не говореше – само благославяше кръстоносците и ги насочваше на изток. Това съвпадаше със свидетелства на кръстоносци за Асеновград. Затова бе избрано това място."

В сънищата на тази жена хората се вслушват, защото своеобразната и подготовка да "види" насън точно това място за църква, идва след като пак насън тя е видяла следите на десет параклиса – не само в Асеновград, но и в Храбрино и другаде в Родопите. Когато хората са започвали да копаят на посочените от нея места, навсякъде са намирали следи от стари християнски сгради. Така че вярата в нейните съновидения е доказана.

Днес църквата бе благословена от патриарх Неофит, но преди 20 години благословия за нейното изграждане е дал патриарх Максим. Бившият премиер Симеон Сакскобургготски прави първата копка тогава, днес той бе почетен гост в църквата.

"Всичко стана много лесно – продължава разказа си Николина Игнатова – сякаш по чудо всеки път, когато се налагаше нещо да се плаща, се получаваше дарение от някой човек - понякога от далечен град. Плащали са директно на работниците или са карали направо строителни материали. Цялата църква е построена изцяло от дарения."

Жената разказва, че в криптата под църквата се провеждат богослужения 12 години. От осем години жените, свързани с идеята, се събират всяка сряда и четат житието на светеца. В двора на църквата ще бъде построена социална сграда от манастирски тип и ролята на миряните и там ще бъде видна. В криптата на църквата се пази чудотворна икона, която, според свидетелства на асеновградчани, вече е помагала на болни хора да се излекуват.