Премиерът Бойко Борисов очаква честни избори и увери, че се полагат всички усилия за това.

По въпроса за предстоящия референдум, който ще се проведе заедно с изборите за държавен глава на 6 ноември, Борисов каза: „Това е демокрацията. Даваме възможност. Нека да си кажат хората мнението“.

Относно консултациите за нов еврокомисар министър-председателят подчерта, че ще разговаря с председателя на ЕК Юнкер за това какви са възможностите. „От 12 милиарда бюджетът за България стана 15 милиарда за следващите години, така че Кристалина Георгиева изпълни ролята си по бюджетирането. Сега ни трябва някой в сферите дали екология, дали регионално развитие, там където България има най-много нужда, ако можем там да се преборим“, добави Борисов.

За АЕЦ „Белене“ премиерът заяви, че е успял да се договори с руската страна за падането на лихвите. „Успяхме да договорим да паднат лихвите, договорихме руската страна да няма претенции към България. И не на последно място за по 30 години удължихме живота на двата реактора в Козлодуй“.

Министър-председателят каза още, че или ще се намери инвеститор, или вариант, по който да бъде направен седми реактор в АЕЦ „Козлодуй”. „Така че парите, които сме дали, да не се наложи да правим музей на ядрени реактори и да ги излагаме там. От 86-та година са ги започнали. Кажете едно нещо, което ние с министъра сме започнали и не сме го направили“, попита Борисов.

В Пловдив премиерът разгледа новия асфалтиран булевард „Васил Априлов“, както и зоопарка, който се е превърнал в „една прекрасна зоологическа градина за децата на Пловдив“.

Заедно с министъра на отбраната Борисов е посетил и мястото, на което ще бъде преместен Музеят на авиацията, за да бъде подготвен проект от архитектите. „Сигурен съм, че ще идват от цял свят да гледат експонатите“, коментира Борисов. Той уточни, че средствата, които се събират от контрабандата и корупцията, се дават за музеи, паркове, църкви, манастири, пътища, както и за пенсионерите.