За много фенове на Хари Потър, 11-тият им рожден ден е бил изключително тъжен и странно празен, нали? Надявахме се на невъзможното – през прозореца да влезе сова и да хвърли в скута ни писмата за приемане в училището на нашите мечти – „Хогуъртс”. Е, разбира се надеждите ни бяха разбити - не че не бяхме достойни за школата по магия, а защото Волдемор заличи от Министерството на магията записите за всички родени „мъгъли” магьосници, родени между 1985г. до 1998 г.

За щастие от следващата година мечтата на всички Хари Потър фенове ще се сбъдне и те ще получат втори шанс да се научат как да въртят магическата пръчка под идеален ъгъл и да произнасят "Уингардиум Левиоса".

В средата на 2017 г. във Франция ще бъде официално открито училище по магия и вълшебство в Шато дьо Жолибер, благодарение на асоциацията „Мимбулус Мимблетония”. Часовете ще се провеждат между 25 и 28 май, като учениците трябва да са на или над 16 години. Само 100 обаче, ще са щастливците, избрани за четиридневното обучение по магьосничество. Мъгълокръвните ще усетят емоциите на знаменития магьосник от първата книга „Хари Потър и Философският камък” – разпределителната церемония, игрите на куидич и часовете по ботаника, отвари и заклинания. А от обещанието за гигантските маси, отрупани с вкусотии - още отсега си струва да се точат лиги.

Има една уловка обаче, тъй като от Асоциацията „Мимбулус Мимблетония” е плод на френскоезичните фенове на поредицата на Роулинг, всички уроци и дейности ще се провеждат на френски. Затова и допускани до магьосническата програма ще бъдат основно ученици с високо ниво на владеене на френския език.

100-те билета за четиридневното магьосническо приключение ще бъдат пуснати в продажба в края на годината.Все още няма информация каква ще е цената на билетите, но тя ще включва четири дни забавления, 3 нощи в общите помещения и огромни маси с хогуъртски ястия.Така че по-добре започвайте да търсите гърне с галеони и да обновявате познанията си по френски!