С две чанти набавени чрез телефонни измами пари и злато е задържан в Разград 26-годишен мъж от русенското село Полско Косово. Тепърва ще се изяснява дали Х.Д.Г., който досега не е оцапал с нищо досието си, е част от върлуващата без милост от години циганска мафия или е станал куриер на престъпниците без да знае в какво точно се забърква. Първоначалните му показания са, че не познава поръчителите и е говорил с „шефа“ само по телефона.
Първата плячка 26-годишният пратеник прибрал около 14.30 часа в четвъртък от адрес на бул.“Бели Лом“. Там подлъганата, че помага в полицейска операция по задържане на телефонни измамници 65-годишна пенсионерка М.Т. хвърлила през терасата си найлонова чантичка с 12 000 лева и златни накити за още 3000.
Следващият адрес бил на ул.“Княз Борис“. Там по същата схема била оплетена 71-годишната К.Ч., която хвърлила торбичка с 1600 лева и златни бижута за 1100 лева. Жената така искрено повярвала, че помага да накажат лошите, че отначало не приела обясненията на дошлите в дома й полицаи, че е станала жертва на измама.