Морална подкрепа от гросмайстор Веселин Топалов получиха младите ни шахматисти, участващи на световните индивидуални първенства за момчета и момичета до 8, 10 и 12 години в Батуми (Грузия). Сред тях е състезателката на „Пристис“ Диляна Иванова. 
Водачът на българската група Стефан Стойнов, който преди години бе треньор в Русе, е осъществил онлайн връзка с най-добрия български шахматист и той е разговарял с малките таланти, отговорил е на въпросите им, вдъхнал им е кураж и им „дал крилe“.
Топалов е разказал на малчуганите, че по време на състезание режимът му включва максимум по 1-2 часа подготовка за партията за деня и след това разходка. На въпрос на съгражданката му от Русе Диляна Иванова дали треньорът им Петко Атанасов му се е карал като малък, Веско отговорил: „Да, много често. Спомням си последния кръг на едно световно първенство, когато изпуснах бронзовия медал. Но това е нормално, да има критика“.
А на питането: „Лесно ли се става шампион?“, той е отговорил „Не“ с многозначително поклащане на главата.
Стимулът от Топалов обаче се оказа недостатъчен за Диляна и тя загуби от туркинята Елиф Кескин в осмия кръг. Така състезателката от Русе остана с актив от 5 точки и отстъпи до 22-а позиция във временното класиране, на 2 точки след водачката Фатме Кодадади от Иран.
В следващия кръг Диляна играе с белите фигури срещу рускинята Олга Маленчук.