Отложен е първият мач на „Дунав“ в първенството на мъжката волейболна лига с „Доростол“, научи „Утро“. Русенци трябваше да пътуват днес до Силистра, като по този начин потвърдят или отхвърлят съмненията, че отбор и тази година ще има. Не е тайна, че финансовото положение на клуба е тежко и пари за сериозни възнаграждения на играчите няма.
Споразумяхме се за отлагането с „Доростол“. Само шест тима сме в групата, мачовете са през седмица, така че ще намерим кога да го изиграем, обясни президентът на ВК „Дунав“ Валери Андреев. Той заяви, че отбор със сигурност ще има, макар че „състезателите ще играят за едната чест“. 
Както „Утро“ писа, „Дунав“ бе напуснат от двама играчи - Ангел Павлов и Иван Иванов вече са състезатели на „Доростол“, с който русенци трябваше да играят на старта на първенството. Според Андреев другите засега остават, а отбора пак ще се води от Красимир Миронов. Необходимите бройки ще допълват юноши на клуба.
Цялото това бъдеще изглежда изключително мъгливо и е ясно, че големи мъже, някои хранещи и семейства, няма да отделят много време за тренировки, за които не им се плаща. Такава ситуация във ВК „Дунав“ обаче се случва комай в началото на всяка спортна година и е възможно и този път да бъде намерено решение на финансовите проблеми. Регламентът на шампионата е такъв, че е достатъчно да попаднеш между първите 4 от шестте отбора, за да продължиш в плейофите. Така че време все още има.
По програма следващият мач на „Дунав“ е на 12 ноември в Бургас срещу местния „Дея спорт“, а на 26 ноември русенци приемат „Черноморец“ (Бяла).