Четирима души са задържани за обира от сградата на Централната поща в Хасково. От там бяха задигнати близо 2 милиона лева, предназначени за пенсии.

Четиримата задържани са привлечени като обвиняеми. Това са 38-годишният Красен К., 39-годишният Тихомир М., 41-годишният Антон Н. и 42-годишният Кадир М.. Сред тях са и двама шампиони по мотокрос.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са задържани за 72 часа, изтичащи утре следобед. Тогава ще се прецени спрямо кои да се внесе искане в Окръжен съд – Хасково за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, уточниха от държавното обвинение.

Под ръководството на Окръжната прокуратура се извършват и множество други процесуални действия с оглед документиране на престъпната дейност и с цел установяване евентуална съпричастност към случая и на други лица.

БГНЕС припомня, че в началото на юни август, когато пощите биват зареждани за изплащането на пенсиите, около 2 часа през нощна на 8 юни, бяха задигнати 2 млн. лева от хасковската централна поща.

Крадците действали много професионално - срязали две метални решетки на външната ограда и проникнали в сградата като завързали охранителя. Прекъснали електричеството и неутрализирали охранителната система. След това крадците опитали да заличат следите си като залели всичко с белина и разпръснали косми, взети най-вероятно от фризьорски салон. Срязали три метални каси, откъдето задигнали и голямата сума пари, предназначена за пенсии.