80-годишен шофьор не само пострадал тежко от катастрофа, причинена от забързан водач на пътя, и до днес изпитва болки в шията и световъртеж, но и се наложило ладата му да отиде директно за скрап, тъй като не можело да бъде ремонтирана. Заради това той се обърна към съда и поиска застрахователят на виновния шофьор да му плати обезщетение за претърпените негативи.
Историята е още от 14 април 2014 година, когато 80-годишният пенсионер карал по пътя Русе-Николово, а на разклона за хиподрума бил пометен от бързащ „Фолксваген Голф“. Впрочем вина за инцидента имал и възрастният водач, който не пропуснал движещия се с предимство водач и излязъл на пътя. Акт обаче отнесъл и 51-годишният мъж зад волана на фолксвагена, тъй като при допустими 50 км/ч карал с около 85 км/ч. Ако той се движил с разрешената скорост, катастрофата най-вероятно щяла да се размине с далеч по-леки поражения.
След инцидента пенсионерът бил настанен в неврохирургията с комоцио, имал постоянно главоболие и световъртеж, вдигнал високо кръвно и загубил до голяма степен слуха си. Отделно се разделил с ладата си, която дал на автоморга срещу 230 лева. Затова поиска застрахователят на виновния шофьор на фолксвагена да бъде осъден да го компенсира, като му плати 12 000 лева обезщетение за страданията и неудобствата. На първа инстанция Районният съд обаче сметна, че пенсионерът заслужава 8000 лева обезщетение и 150 лева за покриване на разходите му за лечение. Решението може да се обжалва.