20 катастрофи са станали на дъждовния Димитровден. За щастие в тях има само един по-тежко пострадал, но без опасност за живота. Леко ранени са други двама души, сред които е и 13-годишно момиченце.
В 12.10 часа пътуващ към Русе шофьор на „Опел Зафира“ натиснал здраво педала на газта по мокрия път между Две могили и Иваново, но не успял да вземе десен завой и се преобърнал край пътя. При инцидента А.И. се отървал с леки рани по лицето, но спътничката му е откарана в болницата със счупени ребра и натъртвания по тялото.
10 минути по-късно 53-годишен мъж с пежо не дал предимство на фолксваген на кръстовището „Драган Цанков“-“Цар Самуил“ в Русе. При последвалия удар 27-годишната В.П. от фолксвагена получила леки натъртвания, но след преглед на място от Спешна помощ станало ясно, чене се налага постъпване в болница.
Около 19 часа каран от 50-годишен шофьор „Нисан Навара“ бутнал седмокласничка, докато маневрирал за паркиране на ул.“Петко Д.Петков“. Момичето е откарано в болницата с травма на дясното коляно и след преглед е освободено.