Въпреки че имаше надмощие през целия мач, „Локомотив“ (Русе) не успя да победи „Хитрино“ като гост и срещата от 12  кръг на Североизточната трета лига завърши 0:0. Домакините бяха в тежка серия от шест поредни загуби преди този мач, но съумяха да опазят вратата си суха и взеха първа точка от 3 септември насам.
Първото полувреме премина равностойно, като хлъзгавият терен създаваше проблеми и на двата отбора. Русенци заиграха със самочувствието на по-опитния тим и потърсиха поглед в предни позиции. Защитата на „Хитрино“ обаче се справяше с опасностите. Домакините също имаха две изгодни положения за гол в първата част, но ги пропиляха.
Картината на терена се запази и след почивката. Във финалните минути „железничарите“ се вдигнаха на щурм и буквално натикаха домакините в собствената им половина. Най-чистото положение за гол бе в 80 мин, когато Станимир Петров не успя да засече центрираната от Мартин Иванов топка на метър пред голлинията. Петров пропусна и поне още 3-4 положения за откриване на резултата. В продължението на мача силен удар на Алеф Караосман профуча много близо край гредата на вратата на домакините.
В следващия кръг „Локомотив“ приема „Септември“ (Тервел). Двубоят е в неделя от 14 ч на стадион „Дунав“. 
„Локомотив“: Павел Алтънов, Джан Бехат Али, Александър Маринов, Атила Юмер, Борислав Джарнавлиев,  Станимир Петров, Алеф Караосман, Борислав Караиванов, Живко Парашкевов (капитан) /Ивайло Иванов/ ,Огнян Брайнов /Мартин Рачев/, Мартин Иванов.