Вратарят на „Дунав“ (Русе) Мартин Луков е влязъл в полезрението на „Левски“, съобщиха столични медии. 23-годишният страж прави много силна кампания и според коментаторите е един от факторите за доброто представяне на завърналия се в елита след четвъртвековно изгнание в долните дивизии русенски тим. В първите седем кръга Луков успя шест пъти да запази вратата си без гол, а в тях тимът му постигна 5 победи и 2 равенства. До момента вратарят има 7 „сухи“ мрежи в 11 двубоя.
От „Герена“ ще продължат да следят внимателно изявите на стража в следващите мачове от „А“ група. Като юноша Мартин е преминал и през школата на „сините“. Преди това е бил в „Славия“, а после пази последователно мрежите на „Сливнишки герой“, „Сливница“, „Витоша“ (Бистрица) и „Оборище“ (Панагюрище). В „Дунав“ е от сезон 2015/16 и помогна на отбора да си спечели промоция за елита.
След победата над „Септември“ (София) с 2:0 за купата онзи ден, Луков бе цитиран от столични журналисти, че играе с желание и отдаденост в „Дунав“, но се надява да е хванал окото на някои от големите отбори у нас и да получи шанс за радвитие на по-високо ниво.
В „Левски“ в момента разполагат с двама чуждестранни вратари в лицето на Боян Йоргачевич и Иван Чворович. Първият е несменяем титуляр и през миналия сезон не пропусна нито минута. Чворович бе взет през лятото за негов дубльор. Боян има контракт със „сините“ за още една година до лятото на 2017-а, когато ще бъде на 35 години.