По първоначални данни на АФП повече от 20 човека бяха ранени, а 39 бяха задържани по време на антиправителствените протести във Венецуела вчера. Сред потърпевшите в националните протести срещу президента Мадуро са и трима човека, които са били застреляни в северозападния град Маркайбо. По-късно полицай в Миранда също загина от огнестрелни рани при неясни обстоятелства.

Сега лидерът на Опозицията Каприлес опроверга първоначалните данни като обяви, че ранените към момента са 120, а 147 са арестувани, съобщи "Ройтерс". Информацията му към този момент не е официално потвърдена.

Вчера опозиционните лидери призоваха и за 12-часова обща стачка в петък и протестен марш другия четвъртък, с които да бъде оказан натиск върху президента. Те обещаха и да използват легитимното си право като мнозинство в законодателната власт, за да могат най-сетне да обявят, че Мадуро е „изоставил поста си”. В отговор председателят на парламента на Венецуела Диосдадо Кабельо отправи заплаха, че всяка фирма, която се присъедини към стачката „ще премине в ръцете на работниците и въоръжените сили”.