Първа награда за красивите си оригинални народни носии спечелиха Чилновските баби на международния фестивал „Малешево пее и танцува“, който се проведе преди дни в село Микрево, община Струмяни. Още като облякохме нашите везани ризи с красиви нагръдници, като се забрадихме с пъстрите копринени кърпи-баруши, направо погледите на всички останаха в нас, разказа ръководителката на самодейната група Стефка Атанасова. Хърцойските носии на чилновчанки до такава степен покорили публика и участници във фестивала, че хората непрекъснато искали да се снимат с тях. 
От сцената Чилновските баби изпълнили песента „Тодоро, Тодорке“, а Николина Тодорова се представила със словесен фолклор. Извън конкурсната програма самодейките направили етноревю със старинни везани възглавници, които били адмирирани с буря от ръкопляскания. Специално за журито Николина Тодорова била оплела 6 чифта „патриотични“ терлици в бяло, зелено и червено, а от комисията пък се оказало, че много са чували за Чилновските баби и дори питали защо тази година не са се явили на събора в Борово. 
На отиване към Малешево „бабите“ се отбили в Рупите и запалили свещички в храма на Баба Ванга, а на връщане се поклонили в Рилския и Ресиловския манастир и в софийската обител „Св.Мина“. Навсякъде палехме по една свещичка и за здравето на екипа на вестник „Утро“, каза Стефка Атанасова. И от името на Чилновските баби благодари на спомоществователите - кмета на Две могили Божидар Борисов, д-р Росица Колева, Цветелин Райков, Галин Григоров, Великови.