Девойките на клуба по тенис на маса „Дунав“ спечелиха бронзови медали на международен турнир в Кипър. Светослава Николова /17 години/, Ивон Кръстева /15 години, Милена Маринова /13 години/, подкрепени и от националната състезателка Калина Христова /15 г. от Варна/ спориха в островната държава с отбори от Кипър, Турция, Косово, Босна и Херцеговина, Киргизстан.
Това е първо излизане на международната сцена за младите русенки, съобщи треньорът Стефан Лъвчиев. В турнира по двойки Христова-Николова спечелиха вицешампионската титла след загуба на финала от силната турска двойка Кахраман-Демир.
В личния турнир русенки влязоха в първите осем, а добро впечатление остави с играта си и 13-годишната Милена Маринова.
През уикенда вторият отбор на СКТМ „Дунав“ беше в Козлодуй на първи турнир от отборния шампионат на „Б“ група мъже. Огнян Тодоров /14 години/, Константин Камбуров /15 години/, Христиан Георгиев /16 г./ подкрепени от титуляра Цветомир Цонев постигнаха 2 победи и 2 загуби.
В събота те победиха „Корабостроител - 2“ с 4:2 и „Габрово“ с 4:0. На следващия ден загубиха от „Академик“ /Свищов/ с 0:4 и „Кабаков“ /Шумен/ 2:4.  Треньорът на отбора Петър Петров е доволен от израстването на младите състезатели- все пак те са все още юноши, съобщават още от русенския клуб.