Нов химн ще надъхва по време на мачовете футболисти и фенове на „Дунав“. Песента бе представена вчера от зам.-кмета на Русе Иван Григоров, говорителя на ФК „Дунав“ Андрей Кючуков, композитора Пламен Мирчев-Мирона и изпълнителя на солото - българският представител в „Детска Евровизия 2015“ Габи.
Надъхващата музика, композирана от Пламен Мирчев, се съчетава с текст, компилиран от няколко постъпили предложения. Ясният глас на солистката Габи се допълва от хор от непрофесионалисти, скандиращи неизменното „Дунав“, „Дунав“! В скандирането освен членове на фенклуба „Дунав завинаги“ участват артисти от русенския театър и дори капитанът на отбора Диян Димов, който показва че талантите му не се ограничават само с безспорните му умения на футболния терен.
Преди да пристъпя към работа се запознах с над 50 химна на други клубове - български и чужди. Трябваше да е песен, подходяща за данните на Габи като изпълнител, съчетаваща традициите и новите неща, разказа композиторът Пламен Мирчев. Той направил и окончателната редакция на текста. 
Химнът ще бъде изпълнен за пръв път на живо от Габи в петък преди утрешния мач на „Дунав“ с „Лудогорец“ в Разград. Аудиофайлът ще бъде качен на интернет сайта на ФК „Дунав“, предстои и изработването на видеоклип. На първия домакински мач в Русе след ремонта на Градския стадион на всички зрители ще бъдат раздадени брошури с текста, за да могат да пеят химна от трибуните, обеща Иван Григоров.

Химн на ФК „Дунав“ Русе

Скандиране - „Дунав“ х 4
Буйна кръв във вените тече,
Синьо е и нашето сърце!
Все напред, напред, към нови върхове,
Победа, Дракони, под синьото небе!
(х 2)
Небесно син, непобедим, това е „Дунав“!
И ние пак ще подкрепим отбор любим!
И Дракон син, непобедим, това е „Дунав“! (Хоров фон - „Тих бял Дунав се вълнува“, „Дунав“)
И ние пак ще подкрепим отбора син! (Хоров фон - „Тих бял Дунав се вълнува“, „Дунав“)
Скандиране - „Никой не може едно да отрече - Където е текло, пак ще тече!“
Небесно син, непобедим, това е „Дунав“! (Хоров фон - „Тих бял Дунав се вълнува“, „Дунав“)
И ние пак ще подкрепим отбора син! (Хоров фон - „Тих бял Дунав се вълнува“, „Дунав“)