С три отборни титли от Държавното отборно първенство се завърнаха момичетата и момчетата от тежкоатлетически спортен клуб „Русе“. Финалният кръг на турнира се проведе между 19 и 23 октомври в град Сопот. 
Русенският тим, ръководен от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови се включи във всички седем възрастови групи и успя да грабне купа във всяка от тях. Отборни титли завоюваха момчетата, които след първия кръг на турнира през пролетта бяха втори, кадетите до 15 години и кадетките до 15 години. На второ място се класираха кадетите до 15 години, а с бронз в отборното се окичиха  юношите, момичетата и кадетките до 17 години. 
В индивидуалното класиране по категории русенските състезатели завоюваха единадесет първи места, три втори и пет трети. 
От няколко дни в София се провежда лагер на националния отбор по вдигане на тежести за юноши и девойки. Повиквателни от старши треньора Иван Иванов получиха Надежда - Мей Нгуен и Стилян Гроздев, които вече имат натрупан турнирен опит. Те, заедно с още млади български щангисти се подготвят за участие на Европейското първенство за юноши и девойки. Надпреварата ще се проведе през месец декември в Израел. Заедно с русенските щангисти покана за участие в лагера получи и личният им треньор Радослав Атанасов, който ще бъде част от треньорския екип за лагера и предстоящото първенство.