В два поредни дни екипът на „Коса и стил“ се състезава на две международни сцени и доказа за пореден път качествата си, окупирайки три призови места. Гергана Христова и Янина Андреева бяха сред шестте финалисти на Световните награди на „Вела“, които се провеждат ежегодно в над шейсет държави. Съчетанието на прическа, грим и тоалет в модна и креативна визия бе оценявано от международно жури в „София ивент център“, в „Парадайз мол“.
За да стигне до финала, екипът на салона участва във фотоконкурс за колористи и креативна визия. Заедно с фотографа Емилия Николова, русенци извоюваха място сред шестте финалисти.
След като се наредиха сред най-добрите фризьори, Янина и Гергана, заедно със своите модели, мериха сили и на 19-я международен фестивал на прическата и красотата в най-модерната зала за събития ЕФЕ в хотел „Маринела“ - София. Там сред участници от пет държави в шест дисциплини Гергана грабна първа награда в Модна визия с оцветяване, а Янина се класира втора в Ежедневна дамска прическа с подстригване. Най-младият ни участник Моника Иванова беше категорична в тура Дамска вечерна прическа и заслужено взе първа награда.
В русенския отбор бе и гримьорката Валерия Маджарова, а тоалетите бяха на магазин „Менделсон“ и русенската дизайнерка Анна Якимова.
За пореден път доказахме своето чуство за естетика и моден вкус. Участието в такива форуми ни дава възможност за професионално израстване и ни зарежда с много приятни емоции. Фризьори, гримьори, дизайнери, фотографи, всички ние имаме обща цел - да правим нашите клиенти щастливи. А за русенци остава привилегията да получат по-качественни услуги в суетния свят на красотата, заяви стилистът имиджмейкър Диана Петкова, арт директор на салони „Коса и стил“.