За първи път русенският драматичен театър поставя на своя сцена пиесата на Стефан Л.Костов „Женско царство“, написана през 1931 година, каза вчера драматургът на ДТ „Сава Огнянов“ Крум Гергицов. Според режисьора Орлин Дяков се е получило едно прекрасно представление, в което са намерени точните художествени средства, за да се поднесе вечната тема за споровете между мъжете и жените.
За втори път театърът привлича хореографа Богдан Донев, главен художествен ръководител на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, който този път е подготвял танци само с театрални актьори. Те са страхотни професионалисти, със страхотно чувство за отговорност - и дори искаха допълнителни часове по танци, каза Донев. 
Според актьора Любомир Кънев, който изпълнява ролята на Божил в спектакъла, постановката е едно намигване с послание към днешните политици, „че с лошо не става и накрая идва Видовден“. Много от репликите в писаната преди близо сто години пиеса звучат изненадващо актуално, потвърдиха и актрисите Дина Шошева /Кметицата/ и Татяна Цветкова /Злата/. Другите роли се изпълняват от Ивайло Спасимиров /Иван/, Ясена Господинова /Райна/, Йовко Кънев /Стоян/, Крум Берков /Господ/ и Косьо Станев /Дядо Еньо/. Сценографията и костюмите са на Виолета Радкова. Премиерният спектакъл е тази вечер от 19 часа на голямата сцена на Доходното здание.