И тази година Мол Русе ще спази традицията да осигури забавни моменти и страховити преживявания за малки и големи на Хелоуин, 31 октомври. За всички привърженици на празникa, копнеещи да сложат своите екстравагантни костюми на този ден, най-големият търговски център в града се е погрижил да бъде зверски забавно с много изненади и страховити подаръци.
Забавленията започват още в събота, на 29 октомври, от 11 ч на последния етаж в мола, където е организирано Ателие за изработване на зловещи Хелоуин животни.
В неделя от 15 ч на последния етаж, малчуганите-фенове на празника, ще могат да подготвят своите „страхотевични хелоуински аксесоари“ на Вещерска седянка под ръководството на Група за детски театър „Камила“ и приятели. 
На самия празник молът е подготвил спираща дъха програма изпълнена с много емоции през целия ден. Гримьорите на Апокалипсиса ще рисуват безплатно страшен грим за храбри деца. Пременени и маскирани, малки и големи ще могат да позират в Oгледалoто на Ужаса и да намерят снимките си още същия ден във Фейсбук страницата на Мол Русе. 
Подготовката на костюмите за празника продължава и на самия 31 октомври, когато от 15 до 17 часа на последния етаж в мола ще има Тиквена касапница. Всеки е добре дошъл да участва, за да сподели и научи най-актуалните начини за изработване на традиционните хелоуински фенери от тиква.
Приказни герои ще се разхождат в търговския център между 16 и 17.30 ч., ще предизвикват малчугани с репликата „Вкусотия или лудория!“ и всеки ще може да спечели настръхващо вкусни лакомства и подаръци.
Всички страховито пременени малки русенчета ще вземат участие в Парад с костюми и фенери от 17.30 ч, който покрай паяци висящи, вещици-зловещици и скелети тракащи, ще ги отведе до сцената на последния етаж на любимия търговски център. Кулминацията на Хелоуин 2016 ще бъде шоуто Омагьосана приказка, изпълнена с много игри, музика и веселие. Стартът е точно в 18 часа. Гостуват Светещият Джак, вампири, рояк страшни и безстрашни малки вещички. Усмивките и наградите са гарантирани, обещават от Мол Русе!