С представлението „Жулиета“ от Андраш Вишки започва на 7 ноември театралният афиш на русенския драматичен театър за другия месец, със същия спектакъл ще завърши театралният ноември на 29-и. Спектакълът се играе от 19 ч на камерна зала „Слави Шкаров“. 
Още два русенски спектакъла ще види публиката. На 8 ноември на Голямата сцена ще се играе „Женско царство“ по Стефан Л.Костов, премиерата на което се очаква идната седмица на 26 октомври. Постановката е на Орлин Дяков. Пак той е режисьор на представлението, с което русенският театър ще се впише в Нощта на театрите на 19 ноември - от 11 ч на камерна сцена „Слави Шкаров“ ще бъде представен авторският спектатъл на Орлин Дяков „Приказка от грешки“. 
В останалите дни от месеца предстоят гастроли. На 14 ноември гостува пазарджишкият театър с „Деветият ден“ на Венци Кулев с Камен Воденичаров в главната роля. На 16-и идва постановката „Третото око“ на Олег Ерньов и колектив „Вива Арте“ с Невена Бозукова. 
На 21 ноември идва с гастрол театърът от Плевен, за да покаже „Българите идат - BG Sedyanka шоу“ - авторски спектакъл на Димо Дешев. На 28 ноември бургаският театър ще покаже „Фалстаф и веселите съпруги“, режисьор е Йосиф Сърчаджиев, музиката е на Стефан Диомов, в спектакъла участва и певицата Тони Димитрова.