40-годишен недоволен клиент на такси няма да носи наказателна отговорност, а ще плати само 1000 лева глоба за това, че нервно праснал юмрук на шофьор, който не знаел пътя до посочен адрес. Агресивният мъж ще трябва да обезщети и професионалния водач с 1500 лева за причинените болки и стрес, както и около 50 лева за болничните му разходи. Това реши окончателно Окръжният съд и отмени условната му присъда от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок. 
Историята е от 2 януари тази година, когато двойка се качила от стоянка за таксита на центъра и казала на таксиджията накъде да кара. След като шофьорът пропуснал отбивката за указания блок, мъжът му направил забележка да не заобикаля. От своя страна таксиджията се защитил, че върти професионално жълтия волан от 30 години, но досега никога не бил изпълнявал заявка до въпросния блок. А отделно той бил новопостроен, затова точното му местоположение му убягвало. 
В крайна сметка финалната дестинация била стигната, а дамата побързала да влезе в блока. Кавалерът й обаче поискал шофьорът да запомни грешката си и блъснал яко вратата на таксито. Тогава водачът скочил от шофьорската седалка и попитал мъжа защо е тръшнал така вратата. В отговор получил юмрук в окото. Таксиджията обаче сигнализирал спешния телефон 112 и на място дошли полицаи. Впоследствие излязъл в принудителен отпуск от десетина дни, в които лежал в очното отделение на болницата.