Очарованието, наречено „рустик“, ретро асоциации с интериори в духа на началото и средата на миналия век, еклектиката на средиземноморски и западноевропейски стилове, към които са прибавени живописни портрети по стените, дантелени покривки по масите, тапицерии в пастелни тонове на столовете и диваните - съчетанието на всичко това създава приятна обстановка, която кара посетителите да се чувстват едновременно у дома си и заедно с това - на гости. 
Това е атмосферата, която цари в новия ресторант със звучното име „Hacienda“ - той е отворил врати от около месец на адреса на ресторанта „Космополитан“, известен на много русенски ценители на иновативните идеи. Сега пространствата са изцяло преобразени - като една стара хасиенда с уюта и тайните на старинните испански имения, от кътчетата им надничат романтика и обещание за вълнуващо преживяване, което започва още от входа откъм улица „Александровска“ 4. 
В духа на тази красива, уютна по домашному и романтична обстановка е издържано всичко - от менютата и цветните подложки през симпатичните покривки и драперии до стълбите към горния етаж, чиито плочки напомнят романтичните керамични плочки „азулейжо“. Но в духа на стар уютен и гостоприемен дом е издържано също и менюто - което без съмнение е най-главното нещо във всеки уважаващ себе си ресторант. Този стил се запазва и при поднасянето на храните и напитките - минералната вода се сервира в порцеланови кани, а повечето от горещите блюда пристигат в чугунените съдини, в които се приготвят - така се запазват свойствата им, а поднасянето е особено ефектно. 
При нас всеки може да намери това, което не само ще го нахрани, но и ще удовлетвори нагласите и потребностите му, казват стопаните на „Hacienda“. Предложенията в менюто представляват богато ветрило от класически рецепти от западноевропейската кухня: като патешко магре, заешко по автентична френска рецепта, риба по испанска рецепта, класическите пепър стек и T-bone стек... Заедно с това тук може да се похапнат ястия, приготвени по традиционни български рецепти - агнешко по гергьовски, боб с наденички, миш-маш. От друга страна, тъкмо тук ценителите на иновациите в кухнята ще открият приготвени с жоспър храни - както профитата знаят, жоспър е технология, която представлява елегантна комбинация между скара и пещ в един уред, като съчетанието на вкусовете трудно може да се сравни с каквото и да било. 
Помислено е и за вегетарианците, но също и за тези, които държат на здравословния начин на хранене. Диетично предложение фигурира дори и в обедното меню на ресторанта. Впрочем, във въпросното обедно меню задължително присъстват по три вида супи, по три ястия, приготвени на жоспър, по три традиционни български гозби, салата и непременно десерти. Стремим се да предлагаме и направени от сезонни продукти изкушения - затова в момента един от нашите хитове е печената тиква с мед и орехи, обясняват от новото русенско заведение. 
От следващия уикенд в петък и събота вечерта в „Hacienda“ ще има специален гост - собствениците ще канят гост певец със звездна слава, който заедно с диджей ще има грижата да вдига градуса на настроението на посетителите. За тези вечери в края на седмицата не е нужно да се купуват предварително куверти, но е добре да се прави резервация, за да са сигурни русенци, че местата им са гарантирани, казват от заведението. 
Оттам припомнят, че остава и около седмица до крайния срок, до който важат промоционалните цени на тристепенните менюта за коледните и новогодишните партита в „Hacienda“. До 31 октомври могат да се правят заявки за партита, като всеки от трите варианта на храната и напитките е по 32 лева! А екипът на ресторанта е отворен за всички желания и предпочитания на русенци не само за празниците в края на календарната година, но също и за семейни тържества, сватби, кръщенета, юбилеи и всякакви поводи за събиране на малки и големи компании.