Компания от седем младежи, повечето от които все още непълнолетни ученици без навик да влизат редовно в час и без родителска грижа, навъртяла 9 кражби в рамките на около 5 месеца. По време на отделните набези те участвали в различни комбинации. 
Кражбите са извършени между октомври 2013 и април 2014-а и все във Ветово. Под ударите им на 29 октомври първо попаднал фитнес, който се помещавал в училището в градчето. Оттам отмъкнали различни тежести и спортни приспособления, с които по-късно дори потренирали в дома на единия, а след това си ги разделили.
Нахлули и във ветовската здравна служба, където се развихрили вечерта. От лекарските кабинети отмъкнали към 15 лева на монети, 2 бутилки уиски и дреболии. Явно плячката не им харесала, затова същата вечер решили да ударят и Млечната кухня. Оттам взели 17 лева и 10 кутии сок, част от които изпили заедно с откраднатото по-рано уиски. 
Докато се шляели на 8 декември през нощта, младежите решили, че искат да отидат в Дългопол, но нямали пари. Затова решили да оберат Младежкия дом във Ветово, тъй като знаели, че там има тонколони. Речено-сторено, а по-късно заложили музикалното оформление.
На Коледа пък решили да окрадат двата филиала на детска градина „Щастливо детство“, откъдето отмъкнали инструменти, но така и не се докопали до търсените пари. През януари под ударите им първо попаднало заведение „Спирката“, откъдето взели 215 лева и 3 кутии цигари. С джакпота те отишли в затворения вече „Мега Мол“ до болницата, играли на електронни игри и си купили по един часовник. Няколко дена по-късно разбили и дрогерия, откъдето не отмъкнали нищо ценно, след което набезите им се съсредоточили върху къщи. От единия дом откраднали газова бутилка, която скрили в контейнер, но после така и не открили, впоследствие си харесали около 300 килограма метални вещи, които подредили с идеята да се върнат по-късно и да ги натоварят. Стопанинът обаче надушил, че нещо става, и щом апашите се върнали за плячката си, в двора вече обикаляли полицаи и те набързо се изпарили. 
След като ударили чертата, станало ясно, че отмъкнатите вещи и пари нямат и 1000 лева. Младите крадци направиха самопризнания за набезите си и така получиха облекчени все условни присъди. Двамата най-редовни участници в кражбите се сдобиха с по 1 година условно, а съучастниците им получиха по 9, 8 и 6 месеца условно, всеки с по 3-годишен изпитателен срок. Присъдите могат да се обжалват.