Още две групи с осем мъже от Търновско са задържани в четвъртък следобед на изхода на Русе към Бяла, след като през деня са станали две измами. Бандитите отново са действали от Румъния със СИМ карти на тамошни телекоми и са засечени при прибиране към  родните си места. Така заедно с хванатите в сряда двама мъже и една жена от Горна Оряховица и пратено да прибере парите от поредната измама „муле“ от Търновско прибраните на топло вече стават 12. Някои от тях имат предишни присъди.
И новата порция предполагаеми престъпници са били без мобилни телефони, което подсказва, че апаратите се съхраняват най-вероятно от съучастници на север от Дунав.
Направените в четвъртък ужилвания са по два от най-популярните напоследък сценарии. 84-годишен русенец бил убеден, че помага на полицията да задържи телефонни измамници и оставил пакет със 7900 лева под пързалка на детска площадка до дома си. 87-годишен дядо пък се вързал на искането на „племенник“ и дал на изпратения от него непознат 2500 лева „капаро за спешна сделка“. Престъпниците обаче заподозрели, че са му останали още пари и решили да доизтупат брашнения чувал. Така „роднината“ му измъкнал и последните 800 лева.
Така общо ограбените от мургави лъжци суми в Русе и региона станаха над 220 000 лева от началото на годината.