Камиони с пясък започнаха изпитанията на новата настилка на румънската част на Дунав мост вчера сутринта след спиране на движението в 8, а не в предварително обявения час - 7.25. Тежките автомобили идваха от Гюргево и обръщаха след колоните на съоръжението на наша територия. Комисия отчиташе вибрациите със специални датчици и оглеждаше настилката за евентуални пробойни след преминаването им.
В момента работници подменят изцяло перилата и мантинелите на съоръжението. Работата им трябва да приключи до месец. Дотогава трафикът ще трябва да заобикаля машината, която боядисва горната част на моста. Докато ремонтът на румънска територия е направен на пръв поглед перфектно, в нашата част на положения преди три години асфалт вече има дупки, видя екип на „Утро“. 
В 12.50 часа движението бе възстановено. Спирането днес и утре ще бъде в интервала 7.25-12.20 часа.
Опашката от камиони заради вчерашните изпитания стигна почти до КТМ. Шофьорите, предимно от Турция и Румъния, кротко изчакваха да се възстанови движението. 
Информацията за затваряне на Дунав мост не беше разпространена навреме и аз научих едва в четвъртък в 8.30 вечерта. Ако знаех по-рано, щях да мина през друг пункт, но вече бях извадил всички разрешителни и беше късно за смяна на маршрута, каза вчера пред „Утро“ Ангел Чапъров, който пътува от Пловдив за Москва с чаши.
Иначе Гранична полиция и ОДМВР бяха създали добра организация на движението и не се получиха никакви задръствания. Два гранични джипа пазеха на входовете за моста, а други два полицейски екипа на кръговото пренасочваха камионите на опашката по бул.“Тутракан“ в посока Мартен. 
Организацията ще продължи днес и утре, а при нужда камиони ще се спират още до Бяла, каза директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов.