Мъжкият баскетболен отбор на „Дунав“ се готви за участие в новото първенство на „А“ група. В навечерието на шампионата „Утро“ разговаря със старши треньора на тима Руслан Русев.

- Руслане, каква е основата на този отбор?
- Както и през миналата година отново ще разчитаме на млади състезатели от нашата школа.
- Денис Титов ще играе ли за „Дунав“?
- Да, той е студент в Русенския университет.
- Значи проблемът с центъра е решен.
- Така е. 
- Някой друг по-опитен състезател?
- Георги Минков ще се завърне в игра след година отсъствие заради лечение на контузия. Той вече тренира с нас. Треньорът на отборите с момчета до 12 и 14 години Диан Георгиев също ще помага, когато може. Ще разчитаме и на Николай Вихренов Николов, който ще е с двоен лиценз и освен за елитния „Спартак“ /Плевен/ ще играе и за „Дунав“.
- Каква е целта пред идното първенство?
- Да обиграваме младежите, за да се развият така, че един ден да играят още по-сериозен баскетбол в по-горна група. 
- Как стоят нещата с баскетболистите в школата?
- Новото е, че отборите ни с юноши старша възраст и кадети ще играят в новосъздадената „А“ група. Тя ще бъде разделени на зони. Ние ще сме в „Добруджа“. Отборите във всяка зона при юношите и кадетите ще са по 5.
- Кой ще води тези тимове?
- Аз.
- Ще удържиш на толкова много фронтове?
- Ще опитам.
- Какво е положението в женското направление?
- Този уикенд девойките с треньор Юлия Радева ще играят на първи турнир от първенството на „А“ група в Силистра. Шампионатът ще върви във формат с няколко турнира.
- Разбрахме, че другият „Дунав“ с президент Росен Дунов ще продължи да развива школа. Не ли лукс да има разделение и в баскетбола?
- Русе е достатъчно голям град, за да поддържа повече от един клуб. С Росен Дунов и хората му сме в много добри отношения.