Компенсация в размер на 15 000 лева заслужава блъснат на пешеходна пътека минувач. Това реши на първа инстанция Русенският окръжен съд и осъди застрахователя на виновния шофьор да му плати обезщетението. Решението обаче може да се обжалва.
Инцидентът е станал на зебра в края на февруари 2015 година, когато таксиджията зад волана на „Шкода Фабия“ карал по бул.“Цар Освободител“ към Кръговото до полицията по посока бул.“Съединение“. Макар да имал 13-годишен стаж и да се движил с около 30 км/ч, шофьорът не се съобразил с наближаващата пешеходна пътека. Нещо повече - нямал и видимост дали някой пресича, тъй като вдясно имало паркирани автомобили, а движещият се в средната лента бус спрял непосредствено преди зебрата. Каращото най-вляво такси обаче не намалило скоростта навреме и бутнало тръгналия да пресича пешеходец. След удара блъснатният бил адекватен, но се оплакал от болки в ребрата, при което таксиджията го натоварил в колата си и го откарал до Спешното. Оказало се, че минувачът е с три счупени ребра. 
За стореното шофьорът бе освободен от наказателна отговорност и глобен от съда с 1500 лева. Блъснатият пешеходец обаче заведе отделно дело, с което поиска болките и вредите от катастрофата да му бъдат компенсирани от застрахователната компания на виновния водач. Той поиска 30 000 лева обезщетение, но на първа инстанция съдът прецени, че заслужава половината сума.