Поздравителни адреси с благодарност за труда, грижите и професионализма връчи вчера на всичките 137 лекари в Лечебни заведения „Медика“ изпълнителният директор доц.д-р Кирил Панайотов по случай Деня на българския лекар, който се отбелязва на празника на св.Иван Рилски Чудотворец. 
В днешно време все повече и повече хората говорят за добродетели. Лекарите са хората, които притежават най-много. Те правят добро свободно и с лекота, а не под заплахата от наказание или за някаква облага. Добрите деяния идват от сърцето и чрез тях ние чувстваме живота си по-пълноценен, каза доц.Кирил Панайотов на тържеството, което се състоя в новата конферентна зала на МБАЛ „Медика“.
В Лечебни заведения „Медика“ работят 137 лекари, като 103 са специалисти в различни направления. 22 имат педагогическа квалификация. Сред тях са един професор кардиохирург, четирима доценти и осем носители на званието доктор на медицинските науки.
Целият екип вчера даде ясна заявка, че ще се справи с предизвикателствата на новото време и високите европейски критерии, посочи пред „Утро“ след тържеството доц.Панайотов.